OUTSIDE

EVA MIQUEL
“MUTISMOS”

SALA PARÉS [BARCELONA] . 02 FEB 2023 - 11 MAR 23



 
 

MUTISMOS és el retrat de l’emoció amb una mirada poètica que esdevé el fil conductor dels treballs d’Eva Miquel.

Algunes de les seves sèries com MULTITUD DESESPERADA, ÁVIDOS DE VENGANZA, CATÁLOGO DE TARDES, TARDES PARA LA CONTEMPLACIÓN i ÉXODO, mostren una visió integral d’una realitat contemporània en temps, cultura i espai. Una mirada antropològica proposa a l’espectador un enfocament més holístic en relació amb el comportament i les relacions humanes. Escenes dramàtiques de la massa desesperada o, per contra, moments col·lectius de recerca de la felicitat, nodreixen aquests treballs que parlen de la condició humana com a ésser social.

En canvi, a sèries com CAMINOS PARA LA INTROSPECCIÓN i DES DE L’AIGUA, una mirada més subjectiva i introspectiva situa l’espectador dins del paisatge i en la seva pròpia experiència, posicionant-lo com el protagonista del moment. El paisatge dibuixat respon a un instant íntim ple d’emoció que parteix de la pròpia experiència de l’artista.

Aquesta combinació de sensacions que ens envaeix, on es barregen el delit estètic i una inquietud inexplicable, es nodreix a més d’un complex procés creatiu. Arrencant amb la fotografia per passar després al magistral domini del dibuix a llapis de grafit, les seves imatges queden dominades per la sobrietat del blanc i negre, els enquadraments fotogràfics i una infinitat de textures. L’artista fins i tot experimenta amb altres suports i formats, també intervé amb la llum per aconseguir més profunditat, intimitat i intensitat als seus dibuixos, jugant amb la fotografia com a objecte tridimensional. Tot això provoca que una estètica aparentment convencional es transformi en una mirada plenament contemporània amb què indagar en les profundes nocions del que és bell i del que és humà.


dates: 02 FEB 2023 - 11 MAR 2023

lloc: SALA PARÉS


MUTISMOS es el retrato de la emoción con una mirada poética que deviene el hilo conductor de los trabajos de Eva Miquel.

Algunas de sus series como MULTITUD DESESPERADA, ÁVIDOS DE VENGANZA, CATÁLOGO DE TARDES, TARDES PARA LA CONTEMPLACIÓN y ÉXODO muestran una visión integral de una realidad contemporánea en tiempo, cultura y espacio. Una mirada antropológica propone al espectador un enfoque más holístico en relación al comportamiento y las relaciones humanas. Escenas dramáticas de la masa desesperada o, por el contrario, momentos colectivos de búsqueda de la felicidad, nutren estos trabajos que nos hablan de la condición humana como ser social.

En cambio, en series como CAMINOS PARA LA INTROSPECCIÓN y DESDE EL AGUA, una mirada más subjetiva e introspectiva sitúa al espectador dentro del paisaje y en su propia experiencia, posicionándolo como el protagonista del momento. El paisaje dibujado responde a un instante íntimo lleno de emoción que parte de la propia experiencia de la artista.

Esta combinación de sensaciones que nos invade, donde se mezclan el deleite estético y una inexplicable inquietud, se nutre además de un complejo proceso creativo. Arrancando con la fotografía para pasar después al magistral dominio del dibujo a lápiz de grafito, sus imágenes quedan dominadas por la sobriedad del blanco y negro, los encuadres fotográficos y un sinfín de texturas. La artista incluso experimenta con otros soportes y formatos, también interviene con la luz para conseguir más profundidad, intimidad e intensidad en sus dibujos, jugando con la fotografía como objeto tridimensional. Todo ello provoca que una estética aparentemente convencional se transforme en una mirada plenamente contemporánea con la que indagar en las profundas nociones de lo bello y de lo humano.


fechas: 02 FEB 2023 - 11 MAR 2023

lugar: SALA PARÉS


MUTISMOS is a portrait of emotion through a poetic gaze that becomes the narrative thread of the works of Eva Miquel.

Some of her series like MULTITUD DESESPERADA (Desperate crowd), ÁVIDOS DE VENGANZA (Hungry for revenge), CATÁLOGO DE TARDES (A catalogue of evenings), TARDES PARA LA CONTEMPLACIÓN (Afternoons for contemplation) and ÉXODO (Exodus), showcase a comprehensive view of modern reality, in time, culture and space. An anthropological outlook that offers the spectator a more holistic perspective relative to our behaviour and human relations. Dramatic scenes of desperate masses on the one hand, collective moments of pursuing happiness on the other, these pieces evoke the human condition as a social being.

In contrast, series like CAMINOS PARA LA INTROSPECCIÓN (Paths for introspection) and DESDE EL AGUA (From the water) offer a more subjective and introspective outlook. Here the spectator is situated within the landscape and in their own experience, where they take an active role as the main character. The drawn landscape is a very intimate moment, filled with emotion, stemming from the artist’s personal experience.

This combination of sensations that assaults us with a mixture of aesthetic pleasure and an eerie restlessness, is nurtured through an elaborate creative process. Having photography as a starting block, Eva makes a masterful use of graphite pencil drawing, and her images end up with the sobriety of black and white, a photographic framing, and a myriad of textures. The artist also experiments with other supports and formats and plays with the light to obtain further depth, intimacy, and intensity on her pieces, turning a photograph into a tridimensional object. Through this process, she manages to turn an apparently conventional aesthetic into an absolutely contemporary gaze that probes deep into notions of what is Beauty and what is Human.


dates: 02 FEB 2023 - 11 MAR 2023

place: SALA PARÉS

Anna Rovira