OUTSIDE

COCINA Y DISEÑO MÁS ALLÁ DE LOS SENTIDOS.
POR ANDREU CARULLA Y MARTÍ GUXÉ

CAIXAFORUM [MADRID] . 18 FEB 2021 - 19:00H



 
Hands-free Lollipop, 1999 | Photo Inga Knölke

Hands-free Lollipop, 1999 | Photo Inga Knölke

 

Salvador Dalí confessava que la seva vocació secreta des de la infància era ser cuiner. Segons ell, la cuina i la pintura sóndues formes de creació absolutament afins i el 1973 va publicar el receptari Les diners de Gala, un cant a l'erotisme de la bona menjar on demostrava la seva convicció que és possible "fer real el que és fantàstic". Amb les seves creacionsAndreu Carulla i Martí Guixé, dos dels noms més destacats en el camp de el disseny gastronòmic, converteixen l'acció demenjar en una "experiència sensorial augmentada" que, d'alguna manera, sembla participar d'aquest caràcter "supra-realista" que Dalí va atribuïa a les obres de l'surrealisme. Quin paper juga la imaginació, la fantasia, la sensualitat ol'inconscient en la relació entre cuina i disseny? En aquesta trobada, Carulla i Guixé ens conviden a un recorregut il·lustrati comentat a través de les seves creacions en el camp de la gastronomia.


dates: 18 FEB 2021 | 19:00H

lloc: CAIXA FORUM MADRID


Salvador Dalí confesaba que su vocación secreta desde la infancia era ser cocinero. Según él, la cocina y la pintura son dos formas de creación absolutamente afines y en 1973 publicó el recetario Les diners de Gala, un canto al erotismo del buen comer donde demostraba su convicción de que es posible "hacer real lo que es fantástico". Con sus creaciones Andreu Carulla y Martí Guixé, dos de los nombres más destacados en el campo del diseño gastronómico, convierten la acción de comer en una "experiencia sensorial aumentada" que, de alguna manera, parece participar de este caracter "supra-realista" que Dalí atribuía a las obras del surrealismo. ¿Qué papel juega la imaginación, la fantasía, la sensualidad o el inconsciente en la relación entre cocina y diseño? En este encuentro, Carulla y Guixé nos invitan a un recorrido ilustrado y comentado a través de sus creaciones en el campo de la gastronomía.


fechas: 18 FEB 2021 | 19:00H

lugar: CAIXA FORUM MADRID


Salvador Dalí confessed that his secret vocation from childhood was to be a cook. According to him, cooking and painting are two forms of creation that are absolutely related and in 1973 he published the cookbook Les diners de Gala, a hymn to the eroticism of good food in which he demonstrated his conviction that it is possible to "make what is fantastic real." With their creations Andreu Carulla and Martí Guixé, two of the most prominent names in the field of gastronomic design, they turn the action of eating into an "augmented sensory experience" that, in some way, seems to participate in this "supra-realistic" character. that Dalí attributed to the works of surrealism. What role does imagination, fantasy, sensuality or the unconscious play in the relationship between kitchen and design? In this meeting, Carulla and Guixé invite us to an illustrated and commented tour through their creations in the field of gastronomy.


dates: 18 FEB 2021 | 19:00H

place: CAIXA FORUM MADRID

Anna Rovira