Marta Marcé

Biografia

Desde els seus inicis Marcé ha trobat en la geometria un camí per a sintonitzar amb idees tant universals com metafísiques. Recordem com enriquia la seva pràctica artística amb elements propis tant de l’aparença com dels processos dels jocs. Aquest és el cas de sèries inspirades en el domino, la ruleta, el mikado, els puzles, el tangram o certs jocs d’ordinador, on fa patent les relacions entre qualitats del joc, pintura i vida mateixa, i on les pintures adquireixen gran energia i vitalitat. Aquest enfocament, més enllà d’allò visual, va esdevenir un marc perfecte per experimentar, prendre riscos i decidir finalment formes i colors. Aquestes sèries, on ja es posaven de manifest les relacions entre ordre i caos, energia psíquica i energia material, certesa matemàtica i atzar (presents als jocs), posaren la mirada de l’artista a l’horitzó del diàleg entre les Formes i l’Energia.

Seguir llegint...
Recentment, com es plasma a la seva darrera sèrie “Now & Ever”que presenta a l’exposició, Marcé ha anat a la recerca d’aquesta energia viva a la seva obra per a aprofundir en un univers cada vegada més místic. Progressivament, i especialment arrel d’un viatge a Guatemala on va conèixer la cosmogonia Maya, i amb sintonia amb l’obra d’artistes com Pablo Palazuelo, Bridgit Riley o Hilma af Klimt o de filòsofs i místics com Ibn Arabi, Gurdjíeff o Castaneda, Marcé abraça amb la seva pintura aquesta energia omnipresent i creadora, que connecta tota forma de vida.  Es tracta d’un diàleg que pretén expressar a través d’obres conformades per ritmes visuals de color i patrons geomètrics. Tanmateix, com ens recorda “La pintura dóna també un moment de lentitud, silenci i meditació a traves de l’observació pacient.”Un cop més l’art en connexió amb la vida i fins i tot al servei d’aquesta…Un regal de Marcé per a reflexionar i també gaudir de l’existència.

 

Marta Marcé (Vilafranca del Penedès, 1972) va estudiar a la Facultat de Belles Arts de Barcelona (1990-1995) i posteriorment amb beques Erasmus i Intercampus a Paris (1994), Berlín (1996) i Lima (1996). Al 1997 va instal·lar-se a Londres per més de 10 anys i on va completar els seus estudis (Royal College of Art, 1998-2000). Ha participat a nombroses exposicions a nivell internacional, especialment al Regne Unit, presentant la seva obra a South London Gallery, Walker Art Gallery, Rochester Art Gallery, Milton Keynes Gallery, John Hansard Gallery, Blains Fine Art, Home Gallery o la galeria Riflemaker de Londres que la representa. Ha obtingut beques de gran prestigi com la Abbey Fellow a la British School de Roma (Italia) o la Arts Council and Triangle Trust Fellowship a Kunming (Xina). Al 2007 va obtenir la prestigiosa residencia al Camden Art Centre on va programar un debat en torn al tema de l’abstracció.

Obres